Vrste platnenih pelena i kako početi

Piše: Sanja Brusan, KK fabrics & creations

VRSTE

  • MODERNE PLATNENE PELENE – (za njiih su potrebne zaštitne gaćice)
  • AI2 pelene – All in two – zaštitne gaćice (cover) + odvojiva unutrašnjost (ulošci)

AI2 pelena lush jungle, bambus 1 mamamarket.hr

  • AIO pelene – All in one – zaštitne gaćice (cover) + ušivena unutrašnjost
  • ZAŠTITNE GAĆICE – mogu ići po veličinama (S, M, L) ili mogu biti OS (one size) – tzv. AI2 OS zaštitne gaće koje imaju drukere za podešavanje veličina (to je zapravo vanjski dio AI2 pelena bez uložaka).

Platnene pelene Mama Market

 

KAKO POČETI

Na samom početku pelenaštva najpraktičnija je opcija tetra pelena + cover S veličine ili moderne platnene pelene + S cover. Što je dijete veće, kombinacije mogu biti razne. Najčešće su opcije: platnena pelena + cover (zaštitne gaće) ili Ai2 pelene.

Od cca 4,5-5kg pa do kraja pelenaštva česti odabir budu AI2 pelene. One su praktične jer se vanjski cover (zaštitne gaće) može koristiti tijekom cijelog dana (ukoliko se ne zamaže stolicom), te se unutar njega samo mijenjaju setovi uložaka. Upijajući ulošci mogu biti od pamuka, bambusa ili konoplje. Vanjski dio AI2 također može poslužiti kao cover (zaštitne gaće) na platnenu pelenu, a može se puniti i raznim ulošcima, jer iznutra ima pul džepić koji drži uloške.

Sve pelene koje u KK fabrics & creations radimo su OS (one size) – veličine su podesive drukerima u dubinu, tako da pelene služe od početka do kraja pelenaštva (od 3-18kg).

KK fabrics and creations platnena pelena s bambusom nevia leave blue mamamarket.hr

 

Svi naši materijali su od prirodnih vlakana, certificirani sa eco-tex, eco ili oznakom organskog pamuka. Zaštitne gaće i AI2 pelene napravljene su od materijala koji se zove pul – to je vodonepropusni, ali zrakopropusni materijal, tako da koža diše.

Svi modeli pelena (moderne platnene pelene, AI2 pelene, AIO pelene) dolaze sa svojim pripadajućim ulošcima. Za noć su preporuka bambus i konoplja, pa se najčešće koriste bambusice ili bambusice s konoplja ulošcima + zaštitne gaćice u veličinama, a za dan se može koristiti i pamuk. AIO pelene su praktične kada negdje idete i brzo mijenjanje, ali se nakon 1 upotrebe peru cijele.

Na koju god opciju ili kombinacije se odlučili uvijek gledate da imate 20-25 pelena, za ciklus pranja svaka 2-3 dana.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *