Supermaterijal – Lan

Prednosti lana su mnogobrojne. Prvo, ekološki je prihvatljiv – biljka lan raste bez potrebnog dodatnog navodnjavanja i bez upotrebe pesticida tako da je zapravo “organski” odmah u startu. Biorazgradiv je u potpunosti pa ne stvara tekstilni otpad. Jedino na što je potrebno paziti kod lana je način na koji se prerađuje u tekstil. Da li se u tvornici miješa s drugim materijalima, što često rade da bi snizili cijenu, boji li se ekološkim bojama i da li ga špricaju dodatnim kemikalijama (kao npr. nekim vrlo štetnim koji sprečavaju gužvanje)? Zato lan koji ja upotrebljavam za Zekko Kids proizvode je 100% prirodni lan koji dolazi iz male obiteljske tvornice iz Latvije i certificiran je OEKO-TEX 100 standardom koji jamči uporabu neškodljivih boja.

Jako je dobar i prema nježnoj dječjoj koži. Prozračan je, antialergijski i dobro upija vlagu. Iako se prvenstveno smatra ljetnim materijalom, lan je odličan za nošenje tijekom cijele godine zbog njegovog izvrsnog termo svojstva da ljeti hladi, a zimi grije.

A o njegovim prekrasnim značajkama o lakom održavanju, koje svakoj mami puno znače, da ni ne govorim. Ima prirodno svojstvo da se mrlje ne zadržavaju na njemu. U dvije godine, koliko se dugo služim s lanom, samo jednom mi se dogodilo da mi nakon prvog pranja ostanu mrlje na odjeći, i taj jedan jedini puta je mrlja bila od nekog ludog fluorescentnog sladoleda 😉 To mi je bilo pravo otkriće jer mrlje na dječjoj odjeći su mi prava noćna mora.

Zekko kids Christy bodi mamamarket.hr

Lan je također i najčvršći prirodni materijal na svijetu, što je super prilikom čestih dječjih padanja na koljena, no opet je istovremeno tako nježan. Kako ja godinama već ne upotrebljavam omekšivač za rublje, odjeća mi zna biti malo kruta. Ali lan ima to neko super svojstvo upijanja vlage pa nakon par minuta nošenja kao da se stopi s kožom i bude jako ugodan i mekan za nošenje. Možete ga i staviti u sušilicu na sensitive program pa će odmah biti nježan i mekan.

Jedina “mana” koju mnogi pripisuju lanu je njegov zgužvani izgled. No mene to nimalo ne smeta, jer uz toliko plusića na tablici karakteristika taj mali minusić je totalno zanemariv 🙂

Prigrlite njegovu zgužvanu nesavršenost i uživajte u njegovoj savršenosti.

Zekko Kids premium lanene proizvode pronađite ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *