Idemo na putovanje s klincima i ceduljom

Naša Dunja, kreator brenda Cedulja ispričala nam je priču o putovanju, važnosti sigurnosti djece u automobilima te kako to putovanje izgleda u njenoj maloj obitelji.

autor Dunja Amulić

Putovanja su mi oduvijek bila zanimljiva, još od kada sam bila dijete. Zanimljivo mi je sve što dolazi s njima – nova mjesta, novi ljudi, mirisi, drugačija hrana i drugi krevet. Putovanje shvaćam kao nužno kako bi shvatili različitosti, lakše ih prihvatili i razumjeli.

Najprije sam putovala s roditeljima, s nonom i nonićem, a kasnije sama. Danas putujem sa svojom obitelji u kojoj kuca jedno malo četverogodišnje srce. Naviklo je putovati od kada je bio manji od makova zrna.

Dijete u autu nije mala, već velika odgovornost počevši od sjedalice i svjesnosti roditelja. Ono je  najugroženiji sudionik prometa, u vozilu ili izvan njega. Svaka vožnja treba započeti u ispravnoj i pravilno postavljenoj auto sjedalici, koja odgovara s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, i pravilnim vezanjem. Izvan vozila, zbog nedostatka iskustva, dijete pak, ne može procijeniti brzinu kojom se kreću vozila te često reagira neočekivano i impulzivno. Nižeg je rasta i teže ga je uočiti od odraslih osoba. Naš zadatak je čuvati djecu u vozilima i izvan njih.

Naljepnice koje upozoravaju na vožnju djeteta u autu primjećivala sam puno prije no što sam u ruke primila mali smotuljak sreće. U prvoj godini, dok sam se najintenzivnije družila sa puzajućim čovječuljkom odlučila sam kako ću za naša putovanja izraditi naljepnicu koja će biti sasvim drugačija od onih koje su se tada mogle kupiti.

Magnetne i samo ljepljive naljepnice koje su netom nastale su vesele i lako uočljive. Svaka priča svoju priču – onu dječju. Šarene su, razigrane i upečatljive. Magnetne su vrlo jednostavne za upotrebu što ih čini idealnima za tate koje vole svoje limene ljubimce ili obitelji koje ih često mijenjaju. Izrađene su od visoko kvalitetnih materijala sa  zaštitni slojem čime su otporne na mehanička oštećenja prilikom vožnje, atmosferske uvijete i ne odljepljuju se pri velikim brzinama vozila. Svaki vizual, kojih ima dvadesetak, može biti personaliziana s jednim ili više imena. Moj dječak je i dalje motivacijski kotačić za izradu novih vizuala.

Naša vožnja započinje tek nakon postavljanja cedulje s natpisom ‘dijete u autu’ na automobil. I upravo to postavljanje magnetne cedulje na auto, doživljavam kao nanošenje parfema prije izlaska.

Brend je još mali, no vozeći se po gradu viđam naljepnice brenda po automobilima. Osjećaj je neopisiv. Svaka kupnja domaćeg proizvoda je pozitivna kritika malom lokalnom proizvođaču. I vi možete pomoći razvoju malih hrvatskih proizvođača kupnjom upravo njihovih proizvoda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *