Kreativni roditelji Lucija i Josip u dječje sobe unose radost veselim namještajem kojeg izrađuju u blizini Vukovara, a njihove tri djevojčice su im neiscrpna inspiracija.

Kako su pokrenuli uspješan biznis uz troje djece te što planiraju kao idući korak, čitajte u našem Mama Magazinu.

Razgovarala: Tajana Knez

 

Kako se rodila ideja izrađivanja dječjeg drvenog namještaja?

Kreativnost je oduvijek bila dio nas, a u veselom društvu naših djevojčica želja za kreativnim ostvarivanjem je rasla. Kad su cure prohodale odlučili smo im izraditi stolice s njihovim najdražim životinjama. Josip je stolice izradio, a ja kao ljubitelj slikanja sam ih oslikala.

Patka i maca bile su prve stolice koje smo napravili.

 

Zadovoljni ishodom nastavili smo izrađivati namještaj za naše nećake i djecu prijatelja. Reakcije su bile odlične te se ubrzo iz hobija rodila ideja za biznisom.

Sve prepreke svladali smo beskrajnom vjerom i međusobnom podrškom.

Pokretanje biznisa traži sigurnost da će vaš proizvod biti prihvaćen na tržištu. Kako ste testirali postoji li potražnja za vašim proizvodom na tržištu?

Krenuli smo s oglašavanjem na društvenim mrežama, kako bi saznali da li doista postoji tržište za naše proizvode. Odjednom smo se našli zatrpani količinom narudžbi uoči Božića.

Tada su krenule prave bitke i donošenje odluka.

Najveći problem je bio balans poslova. Josip se bavio tovom junadi i uzgojem ekoloških žitarica i raznih kultura, ja sam bila novopečena mama blizanki, domaćica i studentica. Otvorili smo poduzeće i hrabro krenuli u stvaranje onoga čemu stremimo.

Sve prepreke svladali smo beskrajnom vjerom i međusobnom podrškom.  I dalje je tako.

Koji je proizvod prvi nastao? Koliko proizvoda sada imate? Mislite li još širiti asortiman? Čime se inspirirate pri kreiranju novih proizvoda?

Prvi su nastali ukrasi za Božić, jaslice, borici, anđeli i spomenute stolice patka i maca. Asortiman je velik, uz stolove i stolice raznih oblika i likova proizvodima i dječje zidne police u obliku slova, okvire za krevet kućice, razne igračke te slagalice.

Vu Creator polica slovo mamamarket.hr

Naše ideje su bezbrojne i asortiman širimo sukladno onome što tržište traži.

Bitno je spomenuti da sve proizvode kreiramo zajedno. Josip je zadužen za tehnički dio i kontrolu sigurnosti proizvoda, a ja sam zadužena za estetiku.

Kada razmišljamo o novom komadu zamišljamo kako bi to funkcioniralo u našem domu i kako bi djeca reagirala na to.

Vu Creator set drveni stol ovalni i stolice zeko mamamarket.hr

 

 

Vu Creator polica kućica mamamarket.hrNas namještaj je jedan od onih koje nakon puno godina baka izvuče iz nekog kuta kuće i kaže : “tu je tvoja mama sjedila kad je bila kao ti”.

Svaki komad namještaja ima dušu, radimo to sa srcem.

Po čemu je Vu Creator namještaj poseban i drugačiji?

Svi naši proizvode su drveni i ne sadrže plastične dijelove. U obradi drveta i izradi ne koristimo kemikalije. Kao najbitniju prednost rekla bih da je nas namještaj  jedan od onih koje nakon puno godina baka izvuče iz nekog kuta kuće i kaže : “tu je tvoja mama sjedila kad je bila stara koliko i ti.”.

Vu Creator stolica panda mamamarket.hrSvaki komad namještaja ima dušu, svoj posao radimo sa srcem, uživamo u njemu i doista se veselimo zajedno s tim veselim okicama koje sjaje dok gledaju u svoju malu verziju namještaja.

Na što treba paziti prilikom izrade namještaja za djecu?

Prvenstveno na sigurnost. Drvo je predivan materijal koji se lako zaobli i prilagodi. Naši proizvodi dolaze sastavljeni tako da nema opasnosti od krivog spajanja i slično. Tata Josip sve dobro testira prije slanja. Ljudima je važno da nema nikakvih oštrih i opasnih bridova i da drvo bude maksimalno zaglađeno.
Vu Creator stolica miš natur mamamarket.hr

 

Odakle nabavljate materijal za izradu?

Najvažniji dobavljač nam je drvna industrija Spačva iz Vinkovaca, poznata po preradi najkvalitetnijih hrastova u Europi. Od njih kupujemo materijal za izradu manjih predmeta. Osim toga tu su i drugi dobavljači po potrebi, manje lokalne tvrtke.

Radite li prema narudžbi odnosno ideji kupca?

Svoj namještaj kreiramo zajedno s kupcem. Imamo neke svoje standardne modele koje apsolutno prilagodimo želji. U dogovoru s kupcem kreiramo idealan komad namještaja baš za njihovog mališana. Od pisanja imena, raznih likova, boja i oblika. Sve se može dogovoriti s kupcem, no isto tako imamo svoju standardnu liniju proizvoda koju se može vidjeti na platformi Mama Market gdje smo odabrali naše najljepše i najprodavanije modele namještaja, igračaka i polica.

Iako trenutno svjedočimo vremenu u kojem je nezahvalno raditi i pitati za planove, ipak ću upitati koji je idući ili glavni cilj kojem stremite?

Naš zadani cilj je izgraditi prepoznatljiv brend s našim proizvodima.  Želimo da za naše proizvode čuje svaki roditelj u Hrvatskoj.

To je veliki izazov i svjesni smo da je pred nama još mnogo posla, učenja i stvaranja.

Također planiramo rast i širenje poslovanja i izvoz u zapadne EU zemlje.

Vu creator je obiteljska tvrtka, zaposleni ste vi i suprug, a tu je i troje dječice od kojih je jedno prinova. Kako sve uspijevate, imate li pomoć u vidu baka servisa?

Moja obitelj je u Zagrebu, dok su Josipovi blizu nas. Tu i tamo uskoče na 2-3h kada moramo obavljati poslove van Tovarnika. Dok radimo cure su s nama. Imamo neki svoj raspored, koji više nalikuje žongliranju između privatnih i poslovnih obaveza.

Ipak mi zaista volimo kad smo svi na okupu, to nam daje sigurnost i veću motivaciju.

Mnogi mladi su otišli iz Vukovara pa je vaša priča zaista inspirativna. Što vas tjera dalje? Koji je vaš životni moto?

Vjera i ljubav. Ponajprije u Boga, a onda jedno u drugo. Kao muž i žena odlučili smo zajedno biti u svemu, zajedno dati sve od sebe. To je odluka za svaki dan i doista se trudimo dati sve od sebe svaki dan. Najveća motivacija su nam naša djeca. S njima nikad nema predaje.

Kako se opuštate, što volite raditi kad ne stvarate prekrasan veseo dječji namještaj?

Volimo prirodu, volimo životinje.  Josip jako voli čitati, ja volim glazbu. Najviše od svega volimo kad smo svi na okupu, zagrljeni i u miru, u radosti.

Kreativni roditelji Lucija i Josip u dječje sobe unose radost veselim namještajem kojeg izrađuju u blizini Vukovara, a njihove tri djevojčice su im neiscrpna inspiracija. Kako su pokrenuli uspješan biznis uz troje djece te što planiraju kao idući korak, čitajte u našem Mama Magazinu. Razgovarala: Tajana Knez   Kako se rodila ideja izrađivanja dječjeg drvenog […]