Cheesecake torta s mrkvom

Cheesecake torta s mrkvom mamamarket.hr

Cheesecake torta s mrkvom mnogima je omiljena proljetna slastica i nezaobilazni dio Uskršnjeg stola.

Niže vam donosimo jednu od popularnijih varijanti recepta koji možete isprobati već ovog vikenda 🙂

Recept:

BISKVIT

  • 250 g glatkog brašna
  • Prstohvat soli
  • Pola žličice sode bikarbone
  • Pola praška za pecivo
  • Cimeta po želji
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 80 ml ulja
  • 300 g fino ribane mrkve
  • 60 g grubo mljevenih oraha ili pekan oraha

Jaja i šećer dobro izmiksati i potom dodati prethodno izmiješano brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i sodu bikarbonu (lagano usipavati u mješavinu jaja i šećera miksajući pritom na najmanjoj brzini). Čim se sastojci izmiješaju, i dalje lagano miksajući dodajte ulje i maslac.

Na kraju lagano ručno umiješajte sitno naribanu mrkvu i orahe i dobivenju smjesu prelijte u kalup te stavite peći na 180 stupnjeva 40 minuta (jača pećnica 30-35 minuta – čačkalica nakon probe mora biti suha).

Još topli biskvit žlicom polako zalijte svježe iscijeđenim sokom jedne naranče.

 

KREMA

  • 500 g Mascarpone sira
  • Naribana korica jedne naranče
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 400 ml biljnog vrhnja za šlag
  • Izmiješati sir, vrhnje i šećer te umiješati naribanu koricu jedne naranče.
  • Ukrasiti po želji

*Ako želite čvršću kremu zbog bogatije dekoracije, prilikom miksanja kremi dodajte jednu želatinu u prahu.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *