5 PRIJEDLOGA ZA BAJKOVITU, VESELU I RAZIGRANU JESEN

mamamarket.hr jesenska ponuda

Piše: Ivana Fakin

Dani kad smo bili djeca možda su odavno iza nas, no svi ćemo se rado prisjetiti jesenskih mističnih i maglovitih jutara, mirisa kuhanog kukuruza u bakinom loncu.. šuštanja lišća pod gumenim čizmicama, skupljanja žireva i kestenja, tople šalice čaja u rukama…

Vremena su se otada znatno promijenila i iako magija prirode oko nas i dalje čini svoje, ponekad nas svakodnevica ‘proguta’ i zaboravimo uživati u njoj, a jesen sa sobom donosi kraće dane, školske i ostale obaveze koje su sada izazovnije no ikad.

Kako onda održati magiju nekih starih vremena, prizvati radost jeseni u dom i u srca, podsjetiti djecu da slobodno vrijeme znači mnogo više od televizije, mobitela, shopping centara?

Donosimo vam naših 5 prijedloga za bajkovitu, ali i veselu, razigranu jesen:

  1. POVEDITE IH U AVANTURU

Za pravo uživanje u prirodi i jeseni, odvedite djecu dalje od kvartovskog parka. Povedite ih u šumu, ili na planinarski izlet stazama koje nisu prezahtjevne. Možete usput osmisliti zabavnu igru i pozvati ih na međusobno natjecanje. Na taj način dodatno ćete ih motivirati, djeca će imati priliku doživjeti nešto novo, vidjeti nove biljke i životinje, skupljati jesenske plodove i lišće, zabaviti se, ali i udahnuti svježi zrak i zaboraviti na svakodnevne obaveze i rutinu. Budite sigurni da će ovakvu avanturu još dugo pamtiti.

Zekko Kids lanene hlačice za vesele avanture pronađite u ponudi Mama Marketa. Znate li da je lan gotovo nepoderiv što ga čini savršenim izborom za dječje avanture. Ujedno djeluje antibakterijski, a iako lagan, zimi grije jedanko kao što ljeti hladi. Supermaterijal zar ne? Više o lanu pročitaj na našem Mama Magazinu.

 

  1. DRUGAČIJI IZLET NA SELO

Seoskih imanja koje nude autentično divno okruženje i bogatu gastronomsku ponudu sve je više kao i raznih OPG-ova koji otvaraju svoja vrata za posjete i nude opciju uberi, plati, nosi. Seoska imanja nude uživanje u ambijentu i prirodi, ali i mogućnost da svoju djecu podučimo tome kako su živjeli i jeli naši stari, kako se nekad bralo voće i povrće kad nije bilo strojne berbe i proizvodnje. Dječica će zasigurno uživati u pričama i berbi, a ubrane plodove kasnije kod kuće uz njihovu pomoć pretvorite u ukusne voćne pite i štrudle koje će djeci biti slađe no ikad, znajući da su voće ubrali vlastitim ručicama.

Zekko Kids lanenu haljinu u više boja pronađi klikom na foto.

 

  1. BUNDEVA, KRALJICA JESENI

Raskošna bundeva dominira na jesen svojim bojama i oblicima, a sve popularnija noć vještica svakako ju je stavila u prvi plan. Listopad je vrijeme kad većina bundeva dozrijeva i prava je prilika da uživate u njoj s djecom. Gustim, nutrijentima bogatim juhicama od bundeve, bučnicama od čijeg mirisa rastu zazubice zasigurno ni djeca neće odoljeti. Povedite ih stoga vikendom ujutro na neku od tržnica radije no u supermarket i zajedno odaberite bundevice koje će se naći na vašem i njihovom meniju. Uključite li ih u odabir tjednog ili vikend menija, djeca će se osjećati odraslijim i priznatijim, a veselit će se i novim oblicima i okusima. Za kraj listopada razveselite ih potragom za velikim narančastim bundevama koje poslije možete zajedno ukrašavati za Halloween.

 

Zekko Kids laneni bodi u neodoljivoj jesenskoj kombinaciji. Pronađite ga u Mama Market ponudi klikom na foto.
  1. BAJKOVITE KIŠNE VEČERI

Hladniji jesenski dani često su kišni i vjetroviti. Otkrijte nove društvene igre za cijelu obitelj i zabavite se satima pripovijedajući neke nove priče i bajke, potičući dječju maštu, kreativnost i izražavanje, a usput se prisjetite i djeteta u sebi.

Čiri-biri bajku i druge društvene igre pronađi klikom na foto.

 

  1. KREIRAJTE BAJKOVIT KUTAK SAMO ZA NJIH

Kvalitetna obiteljska druženja izuzetno su važna za djecu, no jednako tako važno je i vrijeme koje provode sami. Baš poput nas, i njima je potreban odmor i predah od interakcije. Vrijeme u kojem su sami pomaže im da se fokusiraju na stvari koje su njima važne i da rade stvari prema vlastitom ritmu. Smiren um je plodno tlo za maštu i razvoj kreativnosti. Dodate li tome poticajno,  no ujedno opuštajuće okruženje koje pozitivno djeluje na njih, pružit ćete im pravu malu oazu u kojoj mogu biti svoji i naučiti se sami zabaviti.

Vu Creator drveni set dječji stol i stolice mamamarket.hr
VU Creator setove za dječje sobice i ostali namještaj u našoj ponudi otkrij klikom na foto.

 

Naslovna slika: MINAMI jakna za djevojčice

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *